SportYves tegen Kanker

Hoe inschrijven?

Inschrijven kan door op de inschrijfknop te klikken op de homepage van deze website, of via deze link: Inschrijven & doneren. Wij helpen jou stap voor stap bij het inschrijven. Kan je niet deelnemen maar wil je deze actie toch steunen dan kan je via deze link: Doneren jouw bijdrage doneren. Elke euro helpt! Ben je een late beslisser? Daginschrijvingen zullen ook mogelijk zijn tot we onze maximum capaciteit hebben behaald. 

Wil je zeker zijn van een deelname en niet te veel betalen? Schrijf je dan op voorhand in. Online inschrijvingen kunnen tot donderdag 20 juni middernacht.

 

Hoeveel kost een deelname?

Bij SportYves werken we niet met een vast inschrijvingsbedrag. Het is zo dat elke deelname minimum €10 kost. Lag Yves jou nauwer aan het hart of heb jij een andere goede reden waarom deze actie belangrijk is voor jou? In dit geval is er een mogelijkheid om onbeperkt je inschrijvingsgeld te verhogen. Iedereen geeft dus zoveel als hij zelf wenst te geven.

Wil je een gift doen van €40 of meer? Dan doe je dit beter via onze GIFTEN-pagina. Op deze manier heb je recht op een fiscaal attest. 

Ben je nog niet zeker van jouw deelname? Daginschrijvingen blijven mogelijk tot de maximum capaciteit is bereikt.

Kinderen tem 10 jaar mogen gratis deelnemen. 

 

Waarom betaal ik €1 transactiekosten?

Wij proberen alles voor iedereen zo goedkoop mogelijk te houden maar terzelfdertijd proberen wij zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Wij hebben er voor gekozen het jullie zo makkelijk mogelijk te maken door betaling met de kaart mogelijk te maken op onze website. Spijtig genoeg moeten wij op elke betaling een transactiekost betalen. Om deze reden hebben wij ervoor gekozen om alle bedragen onder de €15 deze transactiekosten niet te laten wegvallen voor de eindgebruiker. Tip: Koop jullie tickets samen en betaal geen transactiekosten! 

 

Waar gaat de opbrengst van SportYves naartoe?

Aangezien Yves overleden is aan de gevolgen van kanker was het evident om een goed doel te kiezen dat zich richt tot kankerpatiënten. Elke dag krijgen 110 Vlamingen de diagnose van kanker. Iedereen van ons kent tegenwoordig wel iemand die tegen deze vreselijke ziekte heeft gestreden of erger, die aan deze ziekte is overleden. Er is enkel beterschap op komst als er voldoende onderzoek kan gebeuren naar deze ziekte. CRIG investeert enorm in kankeronderzoek. Om deze reden koos de organisatie van SportYves voor dit goede doel.

 

Kan ik ook langskomen zonder te sporten?

De organisatie van SportYves richt zich niet enkel op de sporters zelf. Jullie zijn allemaal welkom op onze zomerbar, gratis toegang. Het terras van de cafetaria kijkt uit over een groot deel van het parcours en de zomerbar heeft een open zicht op de start- en finish. Op deze manier kan je vrienden en kennissen toejuichen. De allerkleinsten kunnen hun dan weer helemaal uitleven op het springkasteel. AperitYves zal al starten op zaterdag 22 juni vanaf 17u00. Op zondag 23 juni gaan we gewoon verder tijdens SportYves. 

 

Loop & wandelroute

De loop- en wandelroute vind je rondom het natuurgebied van het Damvalleimeer in Destelbergen, met een totale afstand van +/-2,5km per rondje. De start van het evenement bevindt zich aan de ingang via de Koedreef, gelieve hier allemaal te starten. De overige ingangen van het meer zullen afgesloten zijn. Tijdens elk rondje kan je genieten van de mooie natuur aan het meer. We vragen aan alle lopers en wandelaars om respect te tonen voor de natuur rond het meer en geen afval achter te laten. De supporters kunnen de lopers toejuichen van op AperitYves en vanop het terras van de sportbar ’t Meer.

Wil je meer te weten komen over het Damvalleimeer in Destelbergen? Deze informatie vind je op: https://www.natuurpunt.be/natuurgebied/damvallei

Welke afstand loop/wandel ik?

Het concept van SportYves is dat het werkelijk voor iedereen mogelijk moet zijn om deel te nemen aan het evenement. Om deze reden kan je zowel lopen, joggen als wandelen en hoef je geen bepaalde afstand te behalen. Één tour rondom het meer heeft een afstand van +/- 2,5km. Je mag volledig zelf bepalen hoeveel rondjes je maakt. Elk rondje telt mee voor het goede doel! Naast de afstand die je naar hartenlust mag kiezen, is het ook mogelijk om uw eigen start-uur te bepalen. De eerste sportYves-lingen vertrekken vanaf 9u30 en de laatste moeten binnen zijn om 12u30. Wanneer jij start aan jouw rondjes mag je dus volledig zelf beslissen.

Hoeveel mag ik lopen/wandelen?

Er staat geen maximum op de afgelegde kilometers tijdens het evenement. Je kan zelf kiezen wanneer je start en wanneer je stopt. De eerste loper vertrekt ten vroegste om 9u30 en om 12u30 zullen de laatste lopers hun rondje afwerken. Langer dan deze 3u00 zal je dus niet kunnen deelnemen aan het evenement. 

Waar vind ik mijn resultaat na SportYves?

Tegenwoordig heeft iedereen zijn eigen manier om zijn afstand te meten. Wij hebben er dan ook voor gekozen om geen geld meer uit te geven aan een meetsysteem. Nieuw dit jaar is onze high-five knop! Geef ons een high five elke keer dat je een rondje loopt. Het is het groepsresultaat dat meetelt voor onze overeenkomst met de hoofdsponsor, Belfius Zottegem – Zuidrand Gent, die extra geld per afgelegde km zal geven voor kankeronderzoek. Blijf op het einde van de wedstrijd zeker nog even hangen want dan zullen wij het groepsresultaat bekend maken.

 

Wat houdt het fietsdeel op SportYves in?

Fietsclub Admiraal zorgt voor de baanrit. De sportieve rit gaat stipt van start op uw gekozen vertrek uur en zal rond de middag terug zijn aan de Damvallei waar iets kan gegeten en gedronken worden. We zorgen voor voldoende uitdaging in de vorm van een rit door de Vlaamse Ardennen. De rit gaat door in groep en wordt begeleid door BMSmoto-team. Het tempo wordt aangepast zodat iedereen vlot kan meefietsen. Inbegrepen in deze prijs zijn ruime bevoorrading achteraf, verzekering en begeleiding door Moto seingevers.

De mountainbikeroute is voorzien door de fietsclub "De Vuile brakees". Deze zal volledig zijn uitgepijld. Je startuur kan je volledig zelf kiezen tussen 8u00 en 10u00. In de prijs inbegrepen zijn een mooi uitgepijld parcours, verzekering en bevoorrading onderweg.

Inschrijven kan op voorhand via de website voor het bedrag van €10 tot donderdag 20 juni middernacht. Inschrijven de dag zelf kan vanaf tot de capaciteit het toelaat. De volledige opbrengst gaat naar CRIG (kankeronderzoek).

Wat kan ik eten/drinken op SportYves?

Wij voorzien op de zomerbar heel wat drank- en eetstanden. Al een tipje van de sluier: wij voorzien een cocktailbar!

De fietsers van de baanrit worden na hun fietstocht voorzien van een bevoorrading. De MTB-tour wordt onderweg voorzien. De lopers- en wandelaars krijgen om de 2,5km de mogelijkheid om langs de bevoorrading te stoppen.

 

Wanneer vindt SportYves plaats?

SportYves vindt plaats op 23 juni 2023 aan het Damvalleimeer in Destelbergen. De start bevindt zich aan de Koedreef, voor de sporthal. 

Voor je deelname aan het loop- en wandeldeel van SportYves kan je zelf bepalen hoe laat je start en stopt. De eerste loper/wandelaar vertrekt ten vroegste om 9u30 en om 12u30 zullen de laatste deelnemers hun rondje afwerken. Er is nadien mogelijkheid genoeg om af te koelen en na te praten op onze zomerbar “AperitYves”.

Neem je deel aan de sportieve rit van het fietsdeel? Dan vertrekt jouw rit op het gekozen startuur aan het JGC. Gelieve op tijd te zijn om jouw inschrijving ontspannen te laten gebeuren. Jouw bandje en bevoorrading kan je ophalen aan het fiets-infopunt.

Fiets je de MTB-tour? Dan kan je jouw startuur zelf kiezen tussen 8u00 en 10u00. Jouw bandje kan je ophalen aan het fiets-infopunt.

Er zal het hele weekend een springkasteel aanwezig zijn voor de kinderen.

Waar kleed ik me om?

In de kleedkamers van de sporthal heb je de mogelijkheid om je voor en na het sporten om te kleden en te genieten van een douche. Welke kleedkamers vrij zullen zijn voor SportYves zal tijdens het evenement duidelijk aangeduid staan.

Wat doe ik met mijn sporttas?

Wij voorzien lockers aan de ingang van de sporthal. Deze lockers zijn afgesloten en werken met een €1-stuk, vergeet dit dus zeker niet mee te brengen. Na het gebruik van de locker krijgt u deze euro gewoon terug. Probeer enkel het nodige mee te brengen. Dit zijn afgesloten lockers maar wij zijn NIET verantwoordelijk voor verloren voorwerpen.

Toegankelijkheid

SportYves is toegankelijk voor iedereen, zowel ervaren sporters als beginners.

Voor het loop- en wandeldeel kan je evengoed een marathon lopen als volop genieten van één rondje. Je kiest jouw eigen tempo en afstand. Het parcours is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, al heb je best wel een helpende hand mee voor op bepaalde locaties. Honden zijn welkom maar MOETEN wel aan een leiband en mits gebruik van poepzakjes. Gedurende het volledige evenement is het ten strengste VERBODEN om het parcours te betreden met een fiets of brommer, niet eigen aan de organisatie.

Voor het fietsdeel raden wij aan om als ervaren fietser deel te nemen aan de sportieve rit van 100km en als gelegenheidsfietser de rit van 75km te kiezen.

De organisatie is niet verantwoordelijke voor ongevallen.

Minimum leeftijd?

Er staat geen minimum leeftijd op SportYves. Kinderen onder de twaalf jaar moeten begeleid zijn door een volwassen persoon.

Zijn buggy’s toegelaten?

Buggy’s zijn toegelaten op het parcours. Blijf met een buggy wel op de buitenste ronde van het parcours. De aangeduide paden voor wandelaars zijn niet op alle plaatsen toegankelijk voor buggy’s. Lees dus goed de borden. Kinderen tem 10 jaar mogen gratis deel nemen aan het evenement, dit zonder borstnummer wat wil betekenen dat hun kilometers niet worden geregistreerd. 

Zijn dieren toegelaten?

Honden zijn welkom maar MOETEN wel aan een leiband en mits gebruik van poepzakjes. Wij raden dit wel enkel aan voor honden die gewoon zijn om in grote massa’s te vertoeven. De organisatie is niet verantwoordelijke voor ongevallen.

Is het parcours toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

Het parcours is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, al heb je best wel een helpende hand mee voor op bepaalde locaties. We raden rolstoelgebruikers wel aan om op de buitenste ronde van het parcours te blijven. De aangeduide paden voor wandelaars zijn niet op alle plaatsen vlak genoeg voor een rolstoel.

Heb ik door mijn deelname aan SportYves tegen Kanker recht op een fiscaal attest?

Neen, aangezien je door een deelname aan SportYves een return krijgt is het niet mogelijk om een fiscaal attest te leveren. Laat dit jou niet tegenhouden om dit fantastisch initiatief toch te steunen, de winst van SportYves gaat integraal naar CRIG (kankeronderzoek). 

Geef je een gift hoger dan €40 bovenop jouw deelname? Dan kan je hier wel een fiscaal attest voor krijgen. 

Meer informatie hierover vind je onder: GIFTEN

Ik sport samen met mijn bedrijf/vereniging/sportclub/… Hoe linken wij ons aan elkaar?

Sport u samen met een bepaalde groep/vereniging/bedrijf? Bij jullie inschrijving kunnen jullie de groepsnaam ingeven. Wees wel zeer consequent hierin en zorg dat je zeker allemaal de groepsnaam op dezelfde manier schrijft. Vergeten aangeven bij uw inschrijving? Mail uw volledige naam, geboortedatum en de correcte groepsnaam naar info@yvestegenkanker.be voor woensdag 19 juni en wij linken u aan uw vrienden en collega’s.

Een inschrijving van een groep groter dan 15 personen te gelijk? Stuur zo snel als mogelijk een overzichtelijke Excel lijst met voor- en achternaam, geboortedatum, sport en correcte groepsnaam van de deelnemers.

Ga samen voor het meest aantal deelnemers over de verschillende sporten heen en krijg van ons een prijs en eeuwige roem! 

Veiligheid

Deelnemen vereist een goede gezondheid. De deelnemer verklaart te voldoen aan deze voorwaarde. De organisatie beveelt voor deelname een preventief sportmedisch onderzoek aan bij een erkend sportarts. Tijdens het evenement zal het Rode Kruis aanwezig zijn op de site. De organisatie is niet verantwoordelijk voor ongevallen en/of schade aan derden.

 

AperitYves tegen Kanker

Wat is AperitYves?

AperitYves is de gezelligste zomerbar van België voor slechts één weekend. Op zaterdag zijn jullie welkom vanaf 17u00 tot 24u00. Hier zal je kunnen genieten van een optreden en de EK Wedstrijd. Zondag worden de drankjes geserveerd met een aperitief optreden van Pornosnor.

Er zal een uitgebreid drank- en eetaanbod aanwezig zijn. 

De toegang tot AperitYves is volledig gratis en hangt los van een deelname op zondag aan SportYves. Iedereen is dus meer dan welkom! 

 

 

Supporters

Kan ik ook langskomen zonder te sporten?

De organisatie van SportYves richt zich niet enkel op de sporters zelf. Jullie zijn allemaal welkom op onze zomerbar, gratis toegang. Het terras van de cafetaria kijkt uit over een groot deel van het parcours en de zomerbar heeft een open zicht op de start- en finish. Op deze manier kan je vrienden en kennissen toejuichen. De allerkleinsten kunnen hun dan weer helemaal uitleven op het springkasteel. AperitYves zal al starten op zaterdag 17 juni vanaf 14u00. Op zondag gaan we gewoon verder tijdens SportYves vanaf 10u00. 

 

Wat kan ik eten/drinken op SportYves?

Wij voorzien op de zomerbar heel wat drank- en eetstanden. Al een tipje van de sluier: wij voorzien een cocktailbar!

De fietsers van de baanrit worden na hun fietstocht voorzien van een bevoorrading. De MTB-tour wordt onderweg voorzien. De lopers- en wandelaars krijgen om de 2,5km de mogelijkheid om langs de bevoorrading te stoppen.

Giften

Ik sport niet mee maar wil toch graag een bijdrage doen, hoe doe ik dit?

De opbrengsten van het evenement gaan integraal naar CRIG. Wanneer je ons jouw steun wilt geven maar je niet kan langskomen kan je dit op een eenvoudige manier. Duw op deze link en kies hoeveel jij wilt bijdragen. De organisatie is je alvast enorm dankbaar!

Waarom betaal ik €1 transactiekosten?

Wij proberen alles voor iedereen zo goedkoop mogelijk te houden maar terzelfdertijd proberen wij zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Wij hebben er voor gekozen het jullie zo makkelijk mogelijk te maken door betaling met de kaart mogelijk te maken op onze website. Spijtig genoeg moeten wij op elke betaling een transactiekost betalen. Om deze reden hebben wij ervoor gekozen om alle bedragen onder de €15 deze transactiekosten niet te laten wegvallen voor de eindgebruiker. Tip: Koop jullie tickets samen en betaal geen transactiekosten! 

Waar gaat de opbrengst van SportYves naartoe?

Aangezien Yves overleden is aan de gevolgen van kanker was het evident om een goed doel te kiezen dat zich richt tot kankerpatiënten. Elke dag krijgen 110 Vlamingen de diagnose van kanker. Iedereen van ons kent tegenwoordig wel iemand die tegen deze vreselijke ziekte heeft gestreden of erger, die aan deze ziekte is overleden. Er is enkel beterschap op komst als er voldoende onderzoek kan gebeuren naar deze ziekte. CRIG investeert enorm in kankeronderzoek. Om deze reden koos de organisatie van SportYves voor dit goede doel.

Beeldmateriaal

Waar kan ik de foto’s vinden die zijn genomen tijdens het evenement?

Tijdens het evenement zullen er foto’s worden genomen van de deelnemers en supporters. Deze zal je na het afronden van het evenement zo snel als mogelijk kunnen terugvinden op de website en/of facebookpagina van het evenement. Door uw deelname aan het evenement en het betreden van het domein die gebruikt wordt voor SportYves verklaart u zich akkoord met een eventueel gebruik van jouw foto in druk, film, video e.a. voor promotionele doeleinden van SportYves, zonder hiervoor een vergoeding te kunnen claimen.

Bereikbaarheid

 

Bereikbaarheid?

De start van SportYves bevindt zich aan de sporthal Bergenmeers, Koedreef 1 9070 Destelbergen. Alle andere ingangen van het Damvalleimeer zullen afgesloten zijn. De supporters zijn welkom op AperitYves, deze bereik je via de parking van de sporthal.

Met de wagen :

Uit randgemeenten:
Vanuit Gent, rij op de Dendermondesteenweg tot net voorbij het dorp van Destelbergen. Aan de lichten ter hoogte van de Pizza Mondo sla je rechtsaf, de Koedreef in. Volg vanaf hier de pijltjes of de aanwijzingen van de medewerkers richting de parking. Vanuit Kalken en omliggende gemeenten, rij op de Dendermondesteenweg tot net voor het dorp van Destelbergen. Aan de lichten ter hoogte van Pizza Mondo sla je links af, de Koedreef in. Volg vanaf hier de pijltjes of de aanwijzingen van de medewerkers richting de parking.

Uit andere locaties:
Aan de afrit van Destelbergen (R4), ga je naar rechts aan de eerstvolgende lichten sla je links af. Op het einde van deze straat ga je naar rechts, hier vind je de parking van de sporthal. Volg vanaf hier de pijltjes of de aanwijzingen van de medewerkers richting de parking. Wanneer deze parking volzet is word je door onze medewerkers doorverwezen naar de parking 1000 vuren. Voor alle duidelijkheid zal de route vanaf de afrit Destelbergen aangeduid staan met pijltjes. Wij zijn niet verantwoordelijk voor ongevallen op de parking, openbare weg of privé-domein.

 Met het openbaar vervoer:

Aan Gent-Dampoort of Gent-Sint Pieters neem je buslijn 34, 35 en 36. Alle drie deze lijnen hebben een afstaphalte aan de kerk van Destelbergen. Vanaf deze afstaphalte zal de snelste route aangeduid staan met pijltjes. De dienstverlening kan je terugvinden op de website van De Lijn.

Met de fiets:

Vanop de Scheldetragel (oostelijke oever) is de start van SportYves bereikbaar wanneer je vanaf het Schippershuis de Scheldekant volgt en verder de Kerkham ingaat, waarna je langs de politie en jeugdcentrum uiteindelijk aan het Damvalleimeer uitkomt. Hou er rekening mee dat het parcours rondom het Damvalleimeer tijdens het evenement verboden is voor fietsers, niet eigen aan de organisatie!

 

 

Algemene voorwaarden

Het organiseren van dit soort evenementen vraagt heel wat energie. Wij willen jullie een onvergetelijke dag geven en natuurlijk veel geld ophalen voor het goede doel. Om tijdens AperitYves en SportYves alles vlot te laten verlopen gelden enkele algemene voorwaarden. Door in te schrijven voor SportYves en door aanwezig te zijn op de site Bergenmeers te Destelbergen tijdens het evenement geef je aan akkoord te gaan met deze voorwaarden.

  1. De deelname is pas geldig na betaling 
  2. In geval van niet-deelname, ongeacht om welke reden, kan de deelnemer geen aanspraak maken op de terugbetaling van het inschrijvingsgeld
  3. Indien het evenement op grond van uitzonderlijke omstandigheden niet kan doorgaan, kan de organisatie niet verplicht worden tot terugbetaling van het inschrijvingsgeld
  4. Deelnemen vereist een goede gezondheid. De deelnemer verklaart te voldoen aan deze voorwaarde. De organisatie beveelt voor deelname een preventief sportmedisch onderzoek aan bij een erkend sportarts
  5. De organisatie is niet verantwoordelijk voor verlies en/of diefstal van persoonlijke voorwerpen van de deelnemer
  6. Het borstnummer moet zowel door de wandelaars als joggers gedurende de volledige deelname aan het evenement worden gedragen
  7. Fietsen, gemotoriseerde voertuigen, steps en rollerblades, niet eigen aan de organisatie, zijn verboden op het parcours op 18 juni 2023 tussen 8u00 en 15u00
  8. Alle informatie van de deelnemers zal enkel worden gebruikt door de organisatie van Yves De Lausnay-events en niet voor commerciële doeleinden. Deze gegevens zullen worden gebruikt zoals de privacyregels het voorschrijven op 17/06/2023. Door uw deelname aan SportYves en door uw aanwezigheid op de site van Bergenmeers tijdens het evenement verklaart u zich akkoord met een eventueel gebruik van uw foto in druk, film, video e.a. voor promotionele doeleinden van Yves De Lausnay-events, zonder hiervoor een vergoeding te claimen.
  9. Wij zij niet verantwoordelijke voor ongevallen

U kan per onderwerp de meest gestelde vragen vinden. Wij zijn er van overtuigd dat de meeste antwoorden hier in zullen staan. Mocht dit toch niet het geval zijn kan u ons een mail sturen. 

 

De informatie waar je naar zoekt niet gevonden? Mail ons